Uncategorized

CE LENJERII DE PAT DIN BUMBAC SUNT RECOMANDATE?

Lenjeriile de pat fac parte din categoria obiectelor de nelipsit din orice casa, cand vine vorba de dormitor.

Dormitorul este camera unde ne petrecem cel mai mult timp, relaxandu-ne ori de cate ori simtim ca suntem lipsiti de energie.

Oricat de confortabila ar fi salteaua unui pat, daca nu este acoperita de o lenjerie calitativa, nu ne va permite sa avem parte de un somn odihnitor.

Sa nu uitam ca pielea noastra ia contact direct cu lenjeria, ceea ce inseamna ca va trebui sa optam pentru o lenjerie fabricata dintr-un material premium.

Bumbacul este in top, daca ne referim atat la haine, cat si la alte articole, cum ar fi fetele de perna, cearceafurile si prosoapele.

Nu mai este o noutate faptul ca lenjeriile de pat bumbac reprezinta cea mai buna varianta, cand vine vorba de aceasta categorie.

Desi suntem adesea tentati sa alegem produse mai ieftine pentru casa, ei bine, pretul nu ar trebui sa reprezinte principalul factor decizional.

Un pret mic indica adesea un material de o calitate inferioara, ce este total inconfortabil, avand o textura aspra si deranjandu-ne in fiecare moment.

Desi ne atrage in mod direct imprimeul foarte frumos de pe o lenjerie, ar trebui sa stim ca materialele sintetice se decoloreaza cu usurinta, deci nu e de mirare ca vor deveni terne dupa doar 2-3 spalari.

Principalul criteriu de selectie al lenjeriilor ar trebui sa fie reprezentat de materialul din care acestea sunt confectionate. De acesta depinde in mod direct calitatea si finetea produsului, fiind cel care face diferenta.

Bumbacul este caracterizat ca un material natural, ce se simte foarte bine pe piele si nu provoaca nici un fel de iritatie, ci din contra. Fibrele de bumbac organic sunt ideale pentru orice tip de piele, inclusiv pentru pielea foarte sensibila a bebelusilor.

Printre numeroasele beneficii ale lenjeriilor din bumbac se numara si buna aerisire a pielii, ceea ce inseamna ca nu ne vom confrunta cu aparitia transpiratiei, ci din contra. Ventilatia corespunzatoare ne asigura acel nivel de confort de care avem nevoie, pe durata noptii.

Punem la spalat lenjeriile saptamanal, deci vom avea nevoie de produse cat mai rezistente, care sa nu se scamoseze sau sa devina aspre, dupa doar cateva utilizari.

Daca materialele de tip supraelastic isi modifica forma dupa spalare, intrand la apa, cand vine vorba de bumbac, lucrurile stau diferit. Lenjeriile de pat bumbac isi pastreaza dimensiunile, pentru a se potrivi perfect pe pat, exact ca la inceput.

In ceea ce priveste nuantele lenjeriilor, vorbim despre o cromatica foarte diversa, deci avem de unde sa alegem exact ceea ce se potriveste, in raport cu personalitatea noastra.

Fie optam pentru modele clasice, in tonuri de alb si crem, fie alegem nuante cat mai colorate, ce dau un plus de culoare dormitorului nostru. Asadar, atat producatorii, cat si medicii dermatologi, recomanda lenjeriile ce au la baza un procent ridicat de bumbac, deoarece acestea nu doar ca sunt moi si catifelate, dar nu provoaca nici un fel de alergie respiratorie, avand la baza doar fibre naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *