Uncategorized

CUMPARA SI TU PROSOP BUMBAC ORGANIC!

Articolele pe care le detinem in baie au un rol important pentru confortul nostru. Este indicat sa ne dotam baia cu produse de calitate, care sa ne faca sa ne simtim bine atunci cand le utilizam. Cand vine vorba de prosoapele pe care le utilizam, trebuie sa luam mai multe lucruri in considerare inainte sa luam o decizie: materialul, dimensiunea, scopul pentru care le vom folosi. De aceea, daca esti in cautare de prosoape noi pentru baia ta si vrei sa iti faci o idee despre ce variante ar putea fi, iti recomand sa iei in considerare si un prosop bumbac organic.

Din ce material ar trebui sa fie confectionat prosopul?

Exista diferite tipuri de materiale din care prosoapele pot fi confectionate. Insa, daca vrei sa alegi un material care sa prezinte mai multe avantaje, ai putea sa te orientezi catre bumbac. Bumbacul este un material organic, 100% natural. Acest lucru presupune ca nu este un material alergen, asadar nu te vei confrunta cu reactii alergice la contactul prosopului cu pielea.

De asemenea, bumbacul este un material moale, asa ca de fiecare data cand vei folosi prosopul pentru a te sterge, vei simti o atingere fina asupra pielii care iti va lasa o senzatie placuta. Un alt avantaj al bumbacului este ca are capacitate foarte buna de absorbtie, iar acest lucru este destul de important atunci cand vine vorba de un prosop. Este necesar sa absoarba o cantitate mare de apa pentru a te usca corespunzator. Un plus al bumbacului este si faptul ca este biodegradabil. Avand aceasta trasatura, iti ofera linistea ca nu contribui negativ la poluarea mediului inconjurator, care deja sufera din multe cauze.

La ce trebuie sa fii atent cand alegi un prosop bumbac organic?

In afara de materialul prosopului, mai exista si alte lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare ca sa faci alegerea potrivita. Unul dintre aceste lucruri este densitatea prosopului. Aceasta se masoara in GSM, prescurtarea de la grame pe metru patrat. De obicei, prosoapele au o densitate cuprinsa intre 300 si 900 GSM. In functie de scopul pentru care vei folosi prosopul, trebuie sa alegi densitatea potrivita:

-Prosoapele cu densitatea cuprinsa intre 300-400 GSM sunt utilizate pentru sala sau bucatarie, deoarece sunt destul de subtiri. Acestea sunt mai practice, intrucat se usuca mai repede.

-Cele cu densitatea cuprinsa intre 400-600 GSM sunt cele pe care le folosim de obicei pentru baie, piscina sau plaja. Acestea sunt putin mai groase, de aceea au capacitatea de a absorbi apa mai bine, dar se usuca si mai greu decat celelalte.

-De la 700 GSM in sus regasim prosoapele considerate mai luxoase, acestea avand bineinteles cea mai mare capacitate de absorbtie a apei, dar si cel mai lent timp de uscare.

Un alt aspect la care trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa faci aceasta achizitie este si dimensiunea prosopului. Este necesar sa stii pentru ce il vei folosi ca sa poti alege dimensiunea potrivita. Nu ai vrea sa cumperi un prosop prea mare pe care sa il folosesti pentru maini sau bucatarie, iar un prosop prea mic nu ar fi practic dupa dus sau baie.

Un ultim sfat de care ai putea sa tii cont este alegerea culorii pentru prosoapele pe care le vei cumpara. Nu este un aspect esential, insa iti poate fi de folos. Ai putea sa cumperi prosoape pe culori diferite, in functie de scopul in care le vei utiliza. Astfel, nu vei uita niciodata care prosop este pentru maini, care este pentru corp sau care este pentru fata. De asemenea, poti lua si un prosop de o culoare neutra, care sa fie folosit doar de oaspetii care vin in vizita la tine.

Pentru a rezuma toate cele spuse mai sus, daca ai nevoie de cateva prosoape noi si vrei sa stii la ce trebuie sa fii atent, este indicat sa cumperi unprosop bumbac organic, pentru a te bucura de avantajele pe care acesta le prezinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *