Blog

Mituri despre lenjerii de pat din bumbac

Somnul este o parte integrala din viata noastra. Se spune ca petrecem o treime din viata dormind. Iar dupa o zi lunga si obositoare tot ce ne dorim este un somn bun si odihna. De aceea ar trebui sa nu facem compromisuri de la cele necesare unui somn odihnitor.

In zilele noastre sunt disponibile pe piata numeroase lenjerii de pat din bumbac, saltele si perne pentru a ne rasfata in fel si chip. Iar spre deosebire de perne si saltele care vin cu optiuni de spuma cu memorie sau diferite straturi si materiale cu proprietati de incalzire sau racire, a cumpara o lenjerie de pat potrivita poate fi dificil daca nu cunosti toate informatiile.

Exista atatea informatii pe piata si tot atatea mituri, dar oare pe care sa le credem? Iata cele mai comune mituri despre asternuturi:

1.Cu cat mai mare densitatea tesaturii cu atat mai de calitate este lenjeria

Se spune ca numarul de fire din tesatura reprezinta piesa de rezistenta in calitatea lenjeriei de pat. Densitatea materialului inseamna confort, calitate si durabilitate? Se pare ca nu este suficient. Numar mai dens de fire nu inseamna intotdeauna calitate mai mare.

Numarul de fire din tesatura se refera la numarul vertical si orizonal din tesatura. De ce este important? Cu cat sunt mai stranse impreuna cu atat materialul este mai moale si catifelat.

Insa mai degraba conteaza calitatea firelor folosite decat numarul de impletituri.

In primul rand fibrele mai lungi sunt mai confortabile si rezistente. De aceea cauta lenjeriile de bumbac din fibre lungi sau fire lungi.

In al doilea rand alege tesaturile cu fire mai fine si mai multe. Acestea sunt cele mai confortabile.

In final alege fibre de bumbac cu un singur strat, pentru ca daca sunt doua sau mai multe straturi firele sunt rasucite impreuna si rezulta lenjerii de pat din bumbac mai putin confortabile.

Sunt companii producatoare care deformeaza numarul firelor, folosind sistemul metric si numarand numarul de fire intr-o zona de 10 cm petrati. Practic asta dubleaza numarul de fire doar in aparenta.

Alte companii folosesc doua sau mai multe pliuri de fibre, si le numara de fapt separat, ceea ce nu este exact si corect.

Deci cum stim care este numarul optim de fire? Pentru o lenjerie cu un singur strat, in general numarul maxim de fire poate fi de 600. Ideal ar fi sa alegeti pe cele cu minim 400.

Deci mitul este fals, calitatea si lungimea fibrei este mai importanta. 400 de fire este considerat bun, iar peste 500 excelent.

2. Intotdeauna alege bumbacul egiptean, este cel mai bun tip de bumbac

Daca bumbacul este considerat lux intre tipurile de lenjerii de pat din bumbac, atunci bumbacul egiptean este pentru regine. Totusi ce face bumbacul egiptean sa fie considerat atat de bun?

Bumbacul egiptean este renumit pentru firele foarte fine care sunt create in lenjerii de lux. Aceste fibre sunt clasificate ca fiind extra lungi. Totusi acestea provin doar de la o planta din bumbac anume, Gossypium Barbadense, si nu orice alta planta de bumbac din Egipt.

Acest tip in particular creza fibre foarte lungi.

Acest soi nu este cultivat doar in Egipt, ci se gaseste si in alte surse in Peru, in Oceanul Indian si China.

Deci in evaluarea calitatii lenjeriei de pat din bumbac, cauta mai degraba lungimea fibrelor sau absenta lor de pe etichete.

Bumbacul cu fibre lungi ofera o serie de avantaje:

-Confort: sunt necesare mai putine fibre pentru a crea firele de tesatura. Astfel sunt mai fine, avand mai putine intreruperi.

Durabilitate: fibrele de bumbac sunt lungi si puternice si cu cat exista mai putine intreruperi cu atat tesatura este mai puternica. Aceste fibre se sifoneza mai greu si isi pastreaza culoarea pentru mai mult timp.

Cititi intotdeauna etichetele inainte de a cumpara si alegeti intotdeauna fibrele foarte lungi, deoarece pot fi amestecate impreuna incat sa rezulte o singura foaie de lenjerie.

Deci mitul conform caruia bumbacul egiptean este cel mai de calitate se refera de fapt la fibrele lungi din bumbac. Mai exact un singur soi de bumbac, care face si cele mai confortabile si durabile lenjerii de pat din bumbac

3.Lenjeriile de pat scumpe sunt cele mai de lux si mai bune

Le vedem peste tot in reclamele cu camere frumos decorate, cu produse fine si de marca.

In asemenea cadre nu suntem surprinsi sa platim un pret exagerat pe produse. Si aici este important sa stii ceea ce cauti. Unele marci de lenjerii sunt intr-adevar din materiale grozave, insa trebuie sa verifici pe eticheta produsului.

Daca in schimb sunt considerate de calitate doar datorit logo-ului companiei de pe eticheta, aici tu decizi.

Preturile firmelor nu intotdeauna justifica si calitatea produselor. Asa ca citeste eticheta cu atentie si decide ce e mai bine pentru tine si somnul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *